Om Klubben

Som de flesta av oss vet så trivs våra bilar bäst i sällskap av andra MINI. Redan 2003 grundades forumet CooperSweden och 2007 bildades New MINI Club Sweden (NMCS) för att ta vara på det. Vi hälsar dig varmt välkommen till Sveriges entusiastklubb för nya MINI.

Historia (2003 - 2017)

2003 - 2006
Cooper Sweden startas upp av Johan Wagréus 2003. Tidigare hade kontakt etablerats med Måns Ulveståhl på det Engelska forumet MINI2.com. Under de första åren är det ett rent forum, men man deltar i en del bankörningar med bl. a. Subaruklubben samt konbanor med Rejsa.nu . Lite senare deltar några av medlemmarna i olika aktiviteter som Elmiamässan, och de bjuds in till premiären av filmen The Italian Job i den nyöppnade gallerian Heron City vid Kungens Kurva. Några MINIs får köras in i gallerian och pryder verkligen sin plats. MINI Stockholm (idag Bavaria Stockholm i Solna) bjuder MINIkunder samt ett flertal medlemmar på konsert med Depeche Mode i Stockholm. Under dessa år kommer dessutom ett flertal medlemmar med idéer om turer, s.k. Runs, där deltagarna kör efter en roadbook med noggranna angivelser samt karta så alla hittar om gruppen blir separerade. Forumet blir mer aktivt med både mer ämnen och inlägg samt aktiviteter och träffar.


2005
Det första MINI United går av stapeln på Misanobanan i närheten av Rimini, Italien, vid Adriatiska havets kust. Bland några svenska deltagare märks vår mest bereste medlem Hans-G som deltar med sin första Cooper S cab. Under helgen går också MINI Challenge World Finals där deltagare från hela världen tävlar i likvärdiga R53 MINI Challenge. Sverige representeras av Fredrik Lestrup som slutar på en lysande 2:a plats!


2007
Dags för MINI United nummer två som denna gång äger rum på Zandvoort i Holland. Ett gäng medlemmar åker ner i sina MINIs och har superkul under festivalen som nu börjar likna just en festival med mängder med aktiviteter samt uppträdanden av ett flertal namnkunniga artister. Under sommaren kör Cooper Sweden konbana på Lunda, ett nedlagt flygfält beläget ungefär mellan Uppsala och Gimo. På banan pratar Robert Hallgren och Marcus Strömberg med Fredrik Alexandrow om att strukturera om forumet och bilda en riktig klubb som kan ge fler fördelar än ett rent forum. Det beslutas att kolla om forumets grundare Johan Wagréus godkänner detta innan det jobbas vidare. Johan ger grönt ljus. Den första sommarträffen för svenska MINIster avhålls på Västanå Slott i närheten av Gränna. Diskussionerna om klubbens bildande löper vidare. I december körs klubbens första Luciarun i Stockholm. Bilarna pyntas med allehanda Luciasaker och vi kör en rundtur i Stockholm till stor glädje för både deltagare och åskådare. Kommande år hakar de andra regionerna på, och MINI Göteborg tar efter oss och får ett antal år senare ett fint reklampris för sin marknadsföring. Varsågod MINI Göteborg, vi bjuder er på den

November 2007
På ett café på Söder i Stockholm samlas en kväll följande deltagare för att officiellt grunda klubben New MINI Club Sweden: Johan Wagréus, Marcus Strömberg, Robert Hallgren, Fredrik Alexandrow, Karl Patten, Gunnar Frykfors, Fredrik Nyblad, samt Ola Kvarnström. En arbetsstruktur beslutas genom att vi konstituerar oss så klubben får sin första riktiga styrelse och beslut om att klubbens namn skall vara New MINI Club Sweden tas kort därefter. Ett förslag som diskuteras är att ingå i BMW Club Schweden som en egen undergrupp. Förslaget förkastas inom kort från MINI HQ i München då vi får ett brev från dem som tydligt förkunnar att BMW och MINI ska hållas separat gällande detta och inte ingå i samma klubbparaply. Styrelsen beslutar att vi ska driva klubben helt i egen (styrelsens) regi. Vi beslutar också att införa regionsansvariga medlemmar som direkt underställs styrelsen för att kunna verka med lokala MINIträffar där det inte bor någon styrelsemedlem. Vilken medlem som helst är välkommen att organisera en träff men att ha regionsansvariga med den huvuduppgiften samt fungera som kontaktpersoner kan lättare bidra till att olika former av event organiseras och upprätthålls. Ett flertal medlemmar utses till Regionsansvariga i de olika regionerna Öst / Stockholm med omnejd, Väst /Göteborg - Halmstad med omnejd, Syd / Malmö med omnejd samt region Norr / Sundsvall med omnejd. Lokala aktiviteter börjar spira.


2008
Under året genomförs flera lokala runs i olika delar av landet. På Västkusten körs Halmstadsträffen i april med många deltagare och med stöd av den lokala MINI ÅF Bendt Bil AB. På Östkusten är det återigen dags för konbana på Lunda med stor uppslutning och klarblå himmel. Fredrik Alexandrow etablerar kontakt med Fredrik Lestrup som förutom att rejsa i MINI Challenge i Tyskland även kör MINI privat, och han kommer med på en hel del evenemang genom åren. Styrelsen beslutar att göra Lestrup till klubbens första hedersmedlem tack vare sina insatser bakom ratten i MINI. Vi gör ett garagebesök hos Lestrup där vi beskådar hans sponsorers tvättäkta R53 Challenge som de kör lite långlopp med. Välbesökt, spännande och intressant. På höstkanten blir vi inbjudna av BMW CS att delta under en egen disponerad timme på Gelleråsbanan, Karlskoga. Den mångårige medlemmen Måns Ulveståhl (Hobbe) genomför en instruktion och vår vän Fredrik Lestrup backar upp. Precis när deltagarna ska ut på banan öppnar sig himlens portar, men trots ett par avåkningar (bl.a av undertecknad) löper allt väl och minerna är mer än glada! I november kör vi ett första simulatorrace på Ballbreaker Kungsholmen med vår vän Lestrup. Ett glatt gäng MINIster kämpar gott, men åt raceproffset Lestrup finns inget att göra, han var skicklig även i simulator!


2009
MINI fyller 50 år detta år och MINI United avhålls 22 - 24 maj på Silverstone-banan i England. De svenska deltagarna inleder helgen med ett fantastiskt besök på MINI Plant Oxford för att se vart våra pärlor satts samman. Vi som var där har många underbara minnen från fabriksrundturen som är lite speciell under United då vi även får se "the paint shop", lackeringsavdelningen, något som var unikt då landets premiärminister några månader tidigare inte fick se det vid sitt exklusiva fabriksbesök! Väl på United bjuds vi på konserter, körning på F1-banan (en grymt snabb och bred bana), provköra låneMINIs som vi får träna att göra s.k. Säpovändningar med (himla praktiskt att göra detta med lånebilar), MINI merchandise och reservdelar till rabatterade priser, mat från en mängd olika restauranger, helikopterrundtur över Silverstone, vi får se Russ Swift utföra en mängd stunttricks med MINIs, GP 50 parade med 50 ex av enbart GP-modellen på banan för att celebrera 50-åringen, med mycket mera. Det var både klassiska Minis samt MINI Challenge Tyskland som rejsade på banan vid flera tillfällen och det var grymt att se. Vår vän Lestrup ställde upp och visade sin R56 Challenge för intresserade redan på fredagkvällen, mycket uppskattat av det internationella gäng MINIacs som ville delta i den specialaren. Detta MINI United var det hittills största med mer än 25.000 deltagare från över 40 länder som tillsammans kom i totalt drygt 10.000 bilar, både klassiska Minis och moderna MINIs. I slutet av augusti var det dags för årets sommarträff som denna gång avhölls på Kinnekulle camping, en fin camping vackert belägen alldeles vid Vänern. Vår medlem Björn Rustare, dåvarande sekreterare, håller i denna grymt trevliga sommarträff som inkluderar studiebesök på Kinnekulle Ring samt go-kartkörning för rejssugna MINIförare. Strax före midnatt kör vi ner en MINI till strandkanten, startar upp en befintlig grill och grillar lite korv ackompanjerat av musik från bilen i den mörka natten. Vänerns brus mot strandkanten under stjärnorna ramade in detta till ett magiskt event i eventet!


2010
Ett aktivt år står för dörren. Det hela inleds med en Go-kartkväll i Stockholm i februari med MINI Challenge-piloterna Fredrik Lestrup, Daniel Haglöf och Richard Trange, samt Seb Hohenthal (vinnare av Formula Renault UK 2006), m.fl. Efter körningen intas Ballbreaker på Gärdet med middag samt efterföljande MINI Challengekörning (i simulatorer). Året fortsätter med större lokala runs under våren och sommaren. Vi kör bl.a. i Halmstad, en grillkväll i Göteborgsområdet och den traditionella Södertörnsturen i öst/ Stockholm.
MINI Cup drar igång under året. BMW CS / SBF utformar en enkel tävlingsserie för NMCS för gatlegala MINIs och en del MINIster deltar med stor glädje.
Nere i syd kör sydgänget en träff med start hos Förenade Bil i Malmö med en efterföljande rundtur på småvägar runt sommarfagra Skåne. Turen avslutas vid Turning Torso med lite härlig grillning i sommarkvällen. Mindre turer äger också rum i de olika regionerna och i Sundsvall far region norr på stående onsdagsträffar. Sommarträffen äger rum i slutet av augusti på Vätterns pärla Visingsö, som efter vårt besök där i viss mån blir en mytomspunnen NMCS-legend. Vi fyller nästan en hel färja med MINIs på överfarten från Gränna till Visingsö som sker i solsken. Boendet är i väldigt enkla små stugor i regi av Öbergs Café, ett litet B&B beläget en bit norröver på ön. Dessvärre drar ett regn-och ruskväder in så förutom att köra MINIkaravan från caféet till nord- samt sydspets blir det lite rumphugget då det planerade brännbollsspelet får ställas in. Trots detta har vi kul och många skratt hörs vid middagsdags inne på det lilla caféet. I mitten av september avhålls ännu en konbana på Lunda som säsongsavslut för NMCS öst.


2011
Enligt MINItideräkning ska ett MINI United avhållas i år. Ganska snart står det klart att det kommer ställas in och istället flyttas till 2012, men NMCS hänger inte läpp för det utan vi kör på med våra lokala turer. Även i år är det gott om aktiviteter. Ur träff-floran kan nämnas Kakslottsbesök i Taxinge, besök på Competition Motors i Alunda för att kika på Sportvagnsklassiker som tex Ferrari 365 BB, Maserati Bora, Jaguar E-Types m.m., grillträff hos Owe på Hagatorpet, SM i Beachvolleyboll i Malmö i slutet av juli där MINI är "Official car" och där MINI bjuder på grillat på kvällen vid MINI Spot i närheten av Turning Torso. Denna träff tjänstgör även som årets sommarträff då många planerat att fara till MINI United (som ställdes in). MINI Cup fortsätter och en del medlemmar deltar även detta år. Cupen öppnas upp för alla oavsett om man kör MINI eller BMW.
I september bjuder MINI in till en drive-in-bio i Hjorthagen, Stockholm. Filmen som visas är Morgan Spurlocks "The Greatest Movie Ever Sold" där MINI till viss del figurerar i handlingen. Morgan Spurlock dyker även upp och presenterar filmen inför alla förväntansfulla cineaster. Det första svenska rekordet med flest MINIs på en och samma plats med över 100 MINIs är fantastiskt att se. Alla signalerar så fort en MINI visas på vita duken - vilken känsla! Senare i september kör region väst en Action-höstträff med Go-kart och en liten tur med efterföljande fika.


2012
Under våren körs precis som tidigare lokala turer, bl.a Spring Drive på Förenade Bil i Malmö i mitten på mars. Provkörningar, lunchbuffé, extra rabatter på reservdelar och tillbehör m.m. erbjuds. Årets stora begivenhet är MINI United som går av stapeln i södra Frankrike i mitten av maj. Ett gäng svenska MINIster styr kosan mot banan Paul Ricard beläget en bit öster om Marseille. Deltagarna får bl.a se Iggy Pop och vara med om en hel del aktiviteter liknande MU 2009. De flesta tycker det är ett mycket bra event, om än lite franskt-kaotiskt gällande vissa delar, men ändå uppskattat! MINI lägger efter detta ner United-satsningen. Sommarträffen ägde återigen rum hos Owe på Hagatorpet med sedvanlig god mat och trevligt samkväm. Frampå höstkanten kör region Öst den traditionella Södertörnsturen, och västgänget kör ett kafferep på Röda Sten.


2013
17 mars kör region Öst traditionsenligt till Kakslottet i Taxinge, och den 24 mars samlas region Väst på Götaplatsen för vidare färd ut på MINIvänliga vägar i jakt på lämpligt café. I mitten av maj kör region Väst en vårtur med Go-kart i Majorna samt lite avslutningskaffe på Röda Sten. I region Öst körs Södertörnsturen (som nu befäst ställningen som region Östs mest klassiska tur), och i slutet av maj bjuds NMCS in av MINI att ställa upp ett par bilar vid deras tält på Gärdesloppet i Stockholm. MINI är en av sponsorerna och vill ha med några blandade exemplar i deras lilla utställning inne på området. Senare under sommaren sker några lokala träffar inklusive den nästan obligatoriska grillningen hos Owe på Hagatorpet. Till hösten är det mer drag under galoscherna i fler regioner när region Väst drar på en längre tur och kör över både Trollhättan och Lidköping och region Öst ånyo vevar klassikern över Södertörn.


2014
Året inleds med Stockholm Winter Run med besök i Autolife-garaget på Gärdet. Ett flertal MINIster från region Väst kommer glädjande nog upp och deltar. Lunchen bestod av att en Foodtruck kom förbi enbart för oss. Efteråt for de flesta av deltagarna iväg till Vaxholm som är vackert även på vintern för en eftermiddagsfika vid hamnen. På vårkanten är det i region Öst återigen dags för en Kakslottstur till Taxinge, och i Väst körs en påskträff i Göteborg. Skånegänget tog en tur i NV Skåne. Flera träffar äger rum under våren på olika håll, bl.a körs en roadtrip i Norge med norska MINIvänner och deltagare från t.ex Holland. Sommarträffen, huvudsakligen regisserad av Urban Stenberg, äger rum i Trollhättan i mitten av juli som just fått ny återförsäljare i form av Bilia Group. Träffen inleds med besök hos MINI Trollhättan. Drygt 50 MINIs deltar under helgen varav en tvättäkta MINI Challenge R56. Alla deltagare har kul med konbanekörning på Vårgårda flygfält samt efterföljande fest på Hotel Swania, vackert belägen vid kanalen i Trollhättan. Under sensommaren och hösten sker ett flertal mindre träffar runt om i vårt vackra avlånga land, främst i region Öst samt Väst.


2015
Kakslottet i Taxinge står i mitten av mars återigen värd för startskottet för NMCS Östs säsong. I region Väst bjuds det in till fika och go-kart i början av april. Södertörnsturen i öst står sedan på programmet i slutet av april och i väst drar gänget till Marstrand och äter glass så det rinner ur öronen! I mitten av juli körs traditionsenligt Stockholm Evening Run till Vaxholm, Stockholms sommarstad nummer ett. Sommarträffen, regisserad av MrCooper, Hagatorpet, Fredrik samt Minid, äger rum på Arlanda Test Track 1, en suverän bana för MINIs med höjdskillnader och intressant bansträckning. Konbana erbjuds på ett banavsnitt bredvid så det finns möjligheter till både bankörning samt konbana samtidigt. MINI Sverige erbjuder F56 JCW för provkörning runt banan. Fredrik Lestrup dyker upp och demonsterar sin R56 Challenge modifierad för långloppsrace, och vår vän erbjuder även set-up-hjälp för deltagarna samt instruktioner tillsammans med Per från Training Partner som driver Arlanda Test Track. Vi får glädjande nog besök av några utländska MINIacs som glatt deltar i aktiviteterna. Boendet är på Welcome Hotel i Barkarby, och ca 50 MINIs deltar i träffen. På sensommaren och under hösten äger några mindre lokala träffar rum, men i början av oktober sker ett världsunikt event på just Arlanda Test Track: medlemmarna i NMCS bjuds in av MINI för att delta i IMDE (International MINI Dealer Experience) för nya F54 Clubman då världslanseringen sker i Stockholm, Sverige! Detta har aldrig tidigare hänt att MINI bjuder in medlemmarna i en MINIklubb för att delta, så vi kan verkligen sträcka på oss och säga att vi var först! Vi får information om bilen, bjuds på elegant buffé samt får före världspressen möjlighet att provköra den nya familjemedlemmen. Ett mycket uppskattat event.


2016
Säsongen inleds med en mini-fika (!) i Göteborg med ett mindre antal deltagare som ändå har görsköj. Region Öst far traditionsenligt till Kakslottet i Taxinge i februari, och följer upp med den lika traditionsfyllda Södertörnsturen Classic Spring Run i april. I region Väst bjuder Owe in till grillning på Hagatorpet i juni med tillhörande turkörning, som alltid uppskattat bland deltagarna. 16 juni är det premiär för den första samkoordinerade träffen mellan två olika klubbar för olika generationer av Minis och MINIs i Stockholm City. NMCS sammanstrålar med Capitol Minis, en nyutsprungen del av Mini Seven Club Sweden med Stockholmsförankring. Capitol Minis är väldigt aktiva med stående torsdagsträffar en gång i månaden utanför Nationalmuseum i Stockholm. Gänget från NMCS hälsas välkomna och vi kör iväg i gemensam karavan mot Josefina på Djurgården. Ett mycket trevligt samevent. I slutet av juli körs återigen en sommarkvällsrun till Vaxholm med middag på restaurang samt glass i kiosken på hörnet i Vaxholms hamn. Detta år äger Sommarträffen rum 12-14 augusti, och MINI Sverige / MINI Northern Europe sponsrar. De som arbetar med eventet är MrCooper, Hagatorpet, Minid, Deeman och Fredrik. Samlingen sker på fredagen på MINI/Bavaria i Uppsala (tidigare Novation) som just slagit upp portarna för sitt nya MINI showroom. Det bjuds på härliga mackor och ett urval drycker innan vi tackar för oss och sällskapet far en gemensam tur genom Uppsala, och via gamla Uppsalavägen så småningom letar oss ner till hotellet. Boendet får ett lyft tack vare att Martin (Deeman) känner en av ägarna till Brook Hotel, ett vackert hotell fint beläget ca sju minuter från banan i Rosersberg, och vi får ett bra pris på boendet På lördagen besöker vi Arlanda Test Track då det var ett trevligt samt uppskattat event 2015 varför vi kör en repris. Återigen deltar drygt 50 MINIs med internationella gäster även i år i form av Tim och hans bror Eric Williams. På banan dyker även ett par vänner från Capitol Minis upp i sina klassisker för att kika på eventet under några timmar. Gunnar (KIT) grillar burgare och korv så det står härliga till! På kvällen vankas det grillbuffé på hotellet och alla banrävar, oerfarna som erfarna, låter sig väl smaka. En liten MINI-quiz signerad Fredrik Alexandrow med priser skänkta av Bavaria och quizförfattaren äger rum i baren efter middagen. Kvällen är ung och natten blir rätt lång i baren innan sällskapet knyter sig inför morgondagens hemfärd. Ytterligare en härlig Sommarträff i NMCS regi läggs till handlingarna.

Bara en vecka senare, den 20 augusti, bjuder MINI in till MINI drive-in-bio på Gärdet i Stockholm. Ett nytt rekord slås för flest antal MINIs på ett och samma ställe i Sverige med 121 bilar på plats! Filmen som visas är "Midnight In Paris" av Woody Allen. Region Väst kör en fikatur i slutet på augusti, och sedan är det lugnt på alla fronter tills Johan Wagréus i slutet av september fixar IMDE Scenic Route Stockholm. Det baserar sig på den karta som fanns i de F54 Clubman-bilar som världspressen fick provköra under världslanseringen som skedde i Stockholm (se 2015).

Vår mångårige vän Hans-G går bort i september, och till hans ära och minne namnges höstens Södertörnstur "Hans-G Memorial Run", som äger rum i mitten av oktober. 14 MINIs deltar och det blir trots kylslaget väder ändå en fin tur. Denna tur var Hans-G's favorit och han har lett oss runt många gånger, det gjorde det självklart att namnge höstturen efter en av de MINIster som deltagit i de flesta event vi haft. Stort tack för allt Hans-G, du är saknad av oss! I slutet av november gör region Öst studiebesök på Öhlins Racing i Upplands-Väsby. Fantastisk detaljkvalitet och fina stötdämpare, man förstår varför åtskilliga namnkunniga bilmärken och racerbils- och MC-team väljer dessa. De är i världstoppen när det gäller stötdämparteknologi! I slutet av året presenteras nya Countryman F60 för en intresserad publik, och NMCS bjuds in till de olika lanseringarna runt om i Sverige. En ny familjemedlem finns nu att tillgå och ersätter utgående R60 Countryman.


2017
Region Väst drar igång året med en härlig fikaträff bara några dagar in på det nya året, och region Öst far som traditionen sig bör till Kakslottet i Taxinge i slutet på februari. En bit längre fram på vårkanten i slutet av april är det så återigen dags att rikta MINIemblemet på motorhuven mot Classic Spring Run med samling utanför MINI / Bavaria i Solna. Ca 15 MINIs deltar i turen ner till Nynäshamn. Vår medlem Stefan Cardell organiserar en träff i Linköping med omnejd, bl.a. med besök på en gammal BP-mack samt lunchuppehåll på Valö Café. Under juli kör NMCS Öst en kvällstur till Vaxholm där tio MINIs deltar och glass på hörnet intas efter det obligatoriska restaurangbesöket.

9 augusti samlas ett gäng MINIster i Stockholm samt Göteborg för att köra ner till Sommarträffen i Skåne som äger rum 10-12 augusti. Totalt blir vi femton MINIs i kolonn på väg söderut från Stockholm/ Linköping mot årets stora händelse. Vi bor på Nötesjö hotell ute på den skånska landsbygden en liten bit från Svedala. Vacker natur, trevligt hotell med god mat och glatt umgänge med såväl svenska MINIster samt utländska MINIacs från England / Finland / Dubai samt Tyskland räknas in i sällskapet. De flesta sluter upp redan på onsdag kväll inför bankörningsdagen på Ring Knutstorp som sker på torsdagen den 10 augusti. Familjekörning och fri körning står på programmet, och vår mångårige vän Måns Ulveståhl, a.k.a Hobbe, inleder det obligatoriska förarmötet med info om vad som gäller. Efter mötet är det dags för gruppbild och därefter vidtar bankörning som till en början sker efter följebil som visar idealspåret runt banan. Under dagen sker växelvis familjekörning och fri körning, och bland de mest tappra bansmiskarna syns Peeter Pahv i sin härliga Laserblå R56 JCW som tar rekordet med flest körda varv (84!), Erik Jirhall som äntligen efter ett flertal år fått fart på sin kraftigt modifierade gula R56 JCW och far fram som en oljad blixt, men även ett par personer som aldrig kört bana förut som t ex Peter Månssons fru Dorthe. Efter bankörningen vidtog kolonnkörning tillbaka till hotellet på småvägar över det bildsköna vackra skånska landskapet, och på kvällen vankades det grillning på hotellet med tillhörande god dryck av allehanda slag. Som sig bör på NMCS sommarträffar drar sig deltagarna ut mot sina pärlor när det börjar skymma och lite medtagen dryckjom konsumeras medans det diskuteras friskt om spårval, tillbehörslistor, sänkningar (av bilar, inte golfputtar), däcksval, kanelbullar och annat som hör till livets goda som sann MINIst. Moder jord stämde in i den goda stämningen och bjöd oss på en stjärnklar kväll. På fredagen var det dags för att via småvägar ta oss in till Malmö för ett frukostbesök hos MINI på Förenade Bil. Martin Weidenmark tog emot oss och erbjöd MINI merchandise till rabatterade priser i deras fina nybyggda lokal. Nu var det hög tid att köra ner till de centrala delarna av Malmö för att sedan besöka familjen Söderströms privata bilmuseum som endast är öppen för grupper. Turen tog oss ner till Limhamn och genom Malmö, varav passagen vid Turning Torso var extra spännande. Trots rödljus och trilskande bilister i andra bilmärken klarade vi av att hålla ihop gruppen på ca 40 MINIs hyfsat bra. En fantastisk samling bilar mötte oss väl framme på museet, allt från ett flertal Rolls Royce till unika BMW-modeller och några Bugattis och en klassisk Mini samt Disco Clubman - man blev mållös och fick ståpäls av denna imponerade samling. Rolf Ramestam föreläste för oss om en mängd historiska events och bilar. En härlig lunch bestående av wraps i olika smaker förgyllde besöket. Vi satte kurs mot hotellet för några timmars avkoppling före middagen, som för dagen erbjöd oss deras Burger Friday. Efter avslutad god middag var det åter dags för ett skymningsbesök på parkeringen. Man kan nästan tala om ett nytt ordspråk: "när skymningen kommer börjar djuren röra sig i skogen och NMCS MINIster mot parkeringen". Många skratt hördes i sommarkvällen och både sanningar, halvsanningar och annat passerade hammaren, städet och stigbygeln. Våra tyska vänner erbjöd sin specialare från bakluckan på Torres Duell-preppade speciallackade F56. Grymt kul! Lördagen kom och med den avslutningen på årets sommarträff. Via småvägar styrdes kosan mot Smygehuk och Sveriges sydligaste udde. Lite fotografering vidtog och därefter intog vi Sveriges sydligaste räkmacka innan det var dags att säga hej till alla MINIvänner och fara hem till sitt.

Ett stort tack till vår IT-ansvarige Ola som lade ner otroligt mycket jobb på årets sommarträff. Ola backades av Noel, Owe, Kajsa, Fredrik och Martin, och Måns var oss behjälplig på banan. En eloge även till Johan Sjöström som visade spårval och erbjöd medåkning till intresserade. Ett stort tack även till MINI Sverige och Förenade Bil (Martin W och Rolf R ) som ställde upp för att detta skulle kunna realiseras.


Framtiden
NMCS fyller tio år som bilklubb senhösten 2017. Dess historik kommer att fyllas på vartefter olika events äger rum. NMCS och dess styrelse jobbar vidare mot nya djärva mål och kommande lokala träffar samt sommarträffar. Håll koll i kalendarier och på vår FB-sida så du inte missar något. En sak är säker: NMCS är här för att glädja Sveriges MINIster (och utländska gästande MINIacs) för lång tid framöver. Välkomna i gemenskapen, välkomna till NMCS!


Nedtecknat av Fredrik Alexandrow under sommaren 2017